en-Barokk nap Keszthelyen

15/11/2018

Keszthely a Balaton kulturális központja. Élénk, sokszínű, színes programokkal várja a nagyközönséget egész évben,  mégis inkább nyáron, de ez ne vegye el a kedvünket, hogy ellátogassunk e barokk városba

Ugyanakkor nemcsak az utcabálok, fesztiválok, gasztronómiai rendezvények teszik színessé ezt a várost, hanem maga a város hangulata, az épületek, az emberek és a programok is.

Keszthelyen számos múzeum található, de leghíresebb és legnevezetesebb a Festetics kastély és a hozzá tartozó egyéb kiállítások. Van hintómúzeum, pálmaház, modell vasút, Amazon ház, angol park és még néhány, amelyeket kihagytam a felsorolásból. Már ezen kiállítások megnézése is eltarthat egy napig és még hol vagyunk attól, hogy minden nevezetességet lássunk Keszthelyből.

Múzeumok között található Marcipánmúzeum, Balaton múzeum, Baba múzeum, Kínzó Múzeum, Csigaparlament, Cadillac múzeum, TV és Rádió Múzeum és még sorolhatnám. 

Ha az ember nem szereti a kiállításokat, múzeumokat, akkor is érdemes elmennie Keszthelyre. Sétálni a sétáló utcán és megfigyelni a barokk épületeket. Találni egy fagyizót vagy Csokizót (mert már ilyen is van Keszthelyen méghozzá kézműves csokival magyar csokimester által készítve), Fő téren megpihenni és hallgatni a harangszót, találni egy éttermet, mert abból rengeteg a kínálat, vagy csak élvezni az életet. Személyes véleményem, hogy Magyarország egyik legjobb fagyiját Keszthelyen lehet venni, de azt meg kell találni, mert nem repül a finom fagyi a szánkba.

Ha ez is kevés, akkor ne felejtsük el, hogy Keszthelyre látogatni a Balaton miatt is lehetséges hiszen a Balaton partján fekszik és számos strand nyújt magas színvonalú szolgáltatást és étkezési lehetőséget.

Ha Párizs megér egy misét, akkor Keszthelyre érdemes 1 napot szánunk, mert nem fogunk csalódni.