en-Tea 1X1

15/11/2018

Ha eljön a borús, ködös és hideg idő, akkor az emberek elkezdenek jobban érdeklődni a teák iránt. Ennek apropójából szeretnék egy kicsit nagyobb betekintést adni a teák fajtáiba és egy kicsit írni a teakultúráról. 

Tea típusok:

Többféleképpen lehet értelmezni és osztályozni a tea kifejezést annak megfelelően, hogy az emberek hogyan szeretnék ezt megtenni. Sokan csak a Camellia sinensis (kínai teacserje) cserjéből származó szárított levelek és rügyekből készülő főzetet tartják teának. Ebből a cserjéből több osztályt is kialakítottak annak megfelelően, hogy hogyan történik a feldolgozás:

  1. Fekete tea: A legismertebb és legtöbbet fogyasztott teafajta Európában. 
  2. Oolong tea:
  3. Zöld tea: 
  4. Sárga tea:
  5. Fehér tea:

Ha egy kicsit bővebben értelmezzük a tea kifejezést, akkor további fajtákat kapunk, amelyek különböző növények főzetei. Ezek a következők:

  1. Vörös tea: 
  2. Gyümölcs tea:
  3. Gyógynövény tea:

Ezeknek egy jelentős részét kipróbálhatjátok nálunk, de ha még több variáció közül szeretnétek választani, akkor ajánljuk, hogy térjetek be Sümegen a Khalifa Teaházba, ahol közel 100 fajta tea közül választhatsz és egy kellemes, relaxáló időt tölthetsz el a rohanó világunkban. 


Vagy ha egy hamisíthatatlan teadélutánt szeretnél eltölteni igazán angolosan, akkor sem kell Londonig elrepülnöd, hanem csak Balatonmagyaródra (kb. 45 perc) kell menned a Florridora's Pantry-ba (ami Zalaszántóról költözött át).