Zsálya élményszüret - lejárt

2023.05.18

a Pici Paci Udvarházban.  2023 június 29  8:15

Zsálya- aromás, illatos szép virágú növény- rengeteg gyógyító és hasznos tulajdonsággal! Gyere el, szedj belőle és készítünk együtt:

Zsályaszörpöt a nyári meleg ellen,
Zsályaszappant a szép és egészséges bőrért
Zsálya illatpárnát , mely tértisztító hatású
Mindezt egy jóhangulatú vidám nap keretén belül.
Mindent, amit készítesz, hazaviszed!Igény esetén vendégházunkban szállást biztosítunk!
Családdal jönnél? még jobb! Nekik is van helyük, és a PiciPaci Udvarház pónikkal, nyuszikkal és sok látványossággal elfoglalja őket, amíg Te zsályázol!

A zsálya szüret az egyik kedvelt tevékenység a kertészkedők és természetkedvelők körében. A zsálya egy gyógynövény, amelynek számos jótékony hatása van, és gyakran használják a konyhában is fűszerként. A szüret idejét általában a nyár elejére vagy a kora őszre tervezik, amikor a zsálya levelei már elég nagyok és illatosak. A szüreteléshez érdemes egy éles kést vagy ollót használni, hogy könnyen levághassuk a szárakat a növénytől. A zsálya leveleit legjobb reggel vagy késő délután szedni, amikor a növény nedvességtartalma a legmagasabb. Ekkor a levelek frissek és illatosak lesznek. A szárakat érdemes óvatosan levágni, hogy ne sérüljenek vagy töredezenek.

Miután összegyűjtöttük a zsályát, jól át kell öblíteni hideg vízzel, hogy eltávolítsuk a földet és az esetleges rovarokat. Ezután a leveleket szárítsuk meg alaposan. Ehhez terítsük ki egy szellős helyen, lehetőleg árnyékban. A szárítási folyamat néhány napig vagy akár hetekig is eltarthat, attól függően, hogy milyen vastagok a levelek.

Ha a zsálya megszáradt, összetörhetjük vagy porlasztóba téve apróra őrölhetjük. A szárított zsálya illatos és gazdag ízt ad a különböző ételeknek és italoknak. Gyakran használják például sült húsok, levesek és szószok fűszerezésére.

A zsálya szüretelése remek lehetőség arra, hogy közelebb kerüljünk a természethez, és élvezzük a friss levegőt és az illatos növényeket. Emellett pedig saját készítésű, friss zsályát is használhatunk a konyhában, amely még ízletesebbé teheti az ételeket.

Érdeklődni és egyeztetni: messenger vagy picipaciudvarház@gmail.com