Bemutatjuk  a Villát

A Villa Aromatique

Sümegcsehin helyezkedik el távol és mégis közel a városok forgalmától és zajától. Sümegcsehi Zala és Veszprém megye határán helyezkedik el Zala megyében. Zala megyéről azt tartják, hogy a gyógyvizek megyéje és híres a borairól. Veszprém megye is büszkélkedhet a boraival, de számos történelmi és földrajzi helyszín is található itt. Ha két ilyen megye határán helyezkedik el egy település, akkor biztosak lehetünk benne, hogy unatkozni nem lehet.  

A faluban

kicsit több, mint 600 fő lakik, akik szeretik a békét és a nyugalmat, de nem menekülnek el a falusi programoktól sem, mint például a szüreti mulatság vagy a falunap. A faluban van kisbolt, vendéglátóipari egység (hamisíthatatlan kiskocsma), iskola, óvoda, nemzeti dohánybolt sőt még posta is :), de túl sok turisztikai célponttal nem rendelkezik (leszámítva a Joh Henry Newman templomot). Ezért is tökéletes hely ha az ember el szeretne menekülni és élvezni a természet szépségeit, mert természeti adottságait tekintve remek helyen helyezkedik el. Nem messze tőle számos turisztikai célpont található. 

A  ház

úgy került kialakításra, hogy nagy családosok, baráti társaságok, kisebb csapatok megtalálhatják mindazt, amire szükségük van egy kellemes időtöltéshez legyen az akár születésnap, névnap, család egyesítési program, közös nyaralás, leánybúcsú, vezetői értekezlet vagy akár egy kellemes emlék megünneplése. Célunk a ház megálmodásakor az volt, hogy a közös terek úgy legyenek kialakítva, hogy a vendégek elférjenek és jól érezzék magukat, de ha el szeretnének vonulni vagy csak egy kis meghittségre vágynak, akkor megtalálhatják ezt a szobáikban. Ebben különbözünk egy személytelen szálláshelytől és erre vagyunk igazán büszkék. 

A  Villa Aromatique

a nevét arról kapta, hogy az Aromatique a gyógynövényekre utal a francia nyelvben. Ezt szerettük volna mi is kihangsúlyozni, mert számunkra fontos a gyógy- és füszernövények és ennek szellemében lett kialakítva a kert is, hogy az emberek megismerjék és elsajátíthassák ezt az ősi tudást, ami mostanában a reneszánszát éli és reméljük, hogy a jövőben még nagyobb érdeklődésre tesz szert. A kertben a szokásos és ismert gyógynövényeken kívül (mint például: több fajta levendula, menta, citromfű, zsálya, kakkukfű, körömvirág, diófa...) kevésbé ismert mégis fontos és hasznos gyógynövények is bemutatásra kerülnek (damaszkuszi rózsa, bíbor kasvirág, olasz szalmagyopár, digitalisz...).